Update TomTom XL

Beschik je nog over een oud navigatietoestel, maar wil je ook zorgeloos en snel crossen op de weg met de recentste kaartinformatie? Wees dan niet getreurd, want ook oude navigatiesystemen kunnen helemaal opgefrist worden. Zo ook de TomTom XL. Dus ben jij een van die personen die geen behoefte heeft aan een nieuw model, maar wel van updates voorzien wil zijn? kijk dan snel mee hoe jij je TomTom XL vandaag nog kan updaten!

Net als bij het gebruikelijke updateproces, moeten we eerst de juiste software downloaden. Zonder deze software kunnen we de TomTom niet updaten, dus vergeet dit vooral niet doen. Op deze website kun je gemakkelijk de software downloaden en wordt nog eens goed uitgelegd hoe dit precies allemaal in zijn werk gaat. Hieronder laten we in slechts 3 stappen zien hoe je de TomTom XL weer als een gloednieuw stuk kan laten functioneren.

Stap 1: Koppel je TomTom navigatiesysteem met de computer

Begin natuurlijk eerst met je computer opstarten. Als het goed is heb je al de vereiste software gedownload en kan je aan de slag. Sluit je tomtom navigatiesysteem aan de computer en gebruik daarvoor de bijgeleverde USB kabel. Als alles verloopt zoals het hoort, zal de computer het navigatietoestel herkennen.

Stap 2: Zoek naar updates

Wanneer je goed kijkt, zie in het hoofdmenu van TomTom HOME een kopje             “update mijn apparaat “ staan, klik hier op! Nu zal de software voor je zoeken welke updates er beschikbaar zijn voor je navigatiesysteem. Hier zit een mix in van gratis updates en betaalde updates. Dit wordt duidelijk getoond en meestal zijn de niet betaalde updates ook genoeg om uitgerust te zijn met de nieuwste kaarten.

Stap 3: updates installeren

Je moet altijd eerst ingelogd zijn wanneer je een update wilt installeren. Alleen dan kan een aankoop afgerond worden. De software laat altijd goed weten hoelang het installeren van een update zal duren, zodat je goed weet waar je aan toe bent. Het is belangrijk te onthouden nooit de pc af te sluiten tijdens het installeren, dit kan voor beschadiging en data verlies zorgen. Het is dan heel erg aan te raden een back-up te maken voor je updates of installaties uitvoert, mocht er iets fout gaan.