Update TomTom XL

Heb je nog een oude TomTom Xl toestel thuis liggen en vind je het zonde om deze opzij te leggen? Gelukkig hoeft dat niet. Ook deze modellen zijn up to daten met TomTom HOME.  In deze pagina nemen we je even mee in het proces.

Update TomTom XL in een paar stappen

Voordat je kan beginnen met het updaten van jouw TomTom XL moet je een software hebben gedownload. Hoe dat precies in zijn werk gaat,
lees je hier! Je wordt op de pagina goed bij het handje gehouden, terwijl je in duidelijke stappen meegenomen wordt in het installatieproces. Nadat TomTom Home is gedownload, kan het updaten beginnen!

stap 1: TomTom verbinden met computer

Zodra de software op je pc staat, moet je nog even je TomTom verbinden met de pc. Dit doe je met de desbetreffende usb-kabel die samen met de TomTom geleverd is. In de meeste gevallen zal de pc de TomTom meteen herkennen. Is dat niet zo? Dan moet je de standaardinstellingen gebruiken van TomTom.

stap 2: Zoektocht naar updates

Dan komen we aan bij de meest cruciale stap: het updaten! Nadat je je TomTom aan de computer hebt gekoppeld, verschijnt een schermpje met “update mijn apparaat” erop. Hierop dien je te klikken. Het programma zal nu zoeken naar beschikbare updates. Dit kunnen betaalden en onbetaalde updates zijn. Voor een TomTom XL navigatiesysteem is er ook de mogelijkheid betaalde updates te kiezen. Die worden je ook getoond.

Stap 3: Updates installeren

Om updates ook daadwerkelijk uit te laten voeren, moet je eerst inloggen met je TomTom account. Dit is noodzakelijk om aankopen af te ronden en updates in werking te stellen. zo, als je bent ingelogd kan het updaten beginnen. Selecteer de updates die je wilt laten uitvoeren. het programma zal ook kenbaar maken hoelang  de update zal duren. Heel belangrijk, koppel je TomTom nooit los gedurende het updaten. Als je dit wel doet, heeft het nare consequenties. De software kan beschadigd worden en kostbare data kan verloren gaan. Dus probeer dit altijd te vermijden. Het is zeker aan te raden een back-up te maken, voordat je begint met updaten.

Zodra de updates voltooid zijn, kan je je TomTom loskoppelen. Dit doe je door eerst linksboven te klikken op ” device ” en dan op ” disconnect” ( ontkoppelen). Nu kun je de TomTon ontbinden. Zo, nu is ook jouw TomTom XL voorzien van de laatste updates.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *