Tomtom One Updaten

In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je jouw Tomtom One update met behulp van de officiele Tomtom Home software.  Tomtom Home is software van TomTom welke gebruikt wordt om alle navigatiesystemen van TomTom van de laatste updates te voorzien.

Om je TomTom Home te updaten heb je de volgende zaken nodig:

  • Houdt je TomTom One bij de hand.
  • Download en installeer de laatste versie van TomTom Home (hieronder leggen we uit hoe dit moet)
  • Volg onze praktische stappenplan om jouw TomTom One met TomTom Home te updaten.

Waarom moet ik TomTom One regelmatig updaten?

Ik krijg regelmatig de vraag per e-mail of het wél verstandig is om de TomTom te updaten. Vaak is men bang dat hun navigatiesysteem na een update niet meer werkt zoals ze dat van de navigatiesysteem gewend waren.

Hoewel ik enigszins die angst kan begrijpen, is het van essentieel belang dat je toch je TomTom One van een update voorziet.  De update is immers niets voor niets door TomTom uitgezet en lost zichtbare, maar ook onzichtbare “problemen” (in programmeertaal: zogenaamde bugs) op. Daardoor gaat je TomTom juist veel sneller, beter en effectiever werken.

Je TomTom One regelmatig updaten is dus niet een keuze, maar juist een verplichting als je het optimale uit je navigatiesysteem wilt halen.

Hoe kan ik Tomtom Home Downloaden?

Om je TomTom One te kunnen updaten heb je software nodig van TomTom die jou in staat stelt om dit te doen. Die software ken je vast wel en dat is TomTom Home.  Waar je TomTom Home veilig en vanuit de officiële bron kunt downloaden en installeren leggen we je stap voor stap uit in onze TomTom Home Downloaden en Installeren stappenplan.

Als je dit nog niet gedaan hebt, adviseer ik je even eerst om dat even te doen.

Zo, als je nu TomTom Home hebt geïnstalleerd op je computer of laptop is het tijd voor de volgende stap.

TomTom One Updaten:  5 stappenplan

Ben je er klaar voor? Heb je je TomTom One bij de hand?  Is TomTom Home software op je computer geïnstalleerd?

Mooi, zo.  Laten we van start gaan.

Stap 1: Verbind de TomTom One met de computer / laptop

Verbind je TomTom One met je computer of laptop.  Doe dit met behulp van de bijgeleverde USB-kabel. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de connectie draadloos te maken met je computer op het moment dat je TomTom een internetconnectie heeft.

Stap 2: Log in op je TomTom account

Met je aangemaakte TomTom account log je in je TomTom Home Software.  Aan je account is namelijk je TomTom navigatiesysteem gekoppeld en eventuele abonnementen op de meeste recentste kaarten.  Ook kun je met je TomTom account nieuwe kaarten aanschaffen.

Heb je nog geen TomTom Home account? Maak er dan eerst een aan. Hoe dat werkt, leggen we vrij eenvoudig hier uit.  Klik hier om te leren hoe je een TomTom Account maakt.

Stap 3:  Maak altijd een backup aan van je TomTom One

Dit is een hele simpele tip die ik altijd aan iedereen mee geef en die niet alleen betrekking heeft op het updaten van een Tomtom, maar mét alles wat je met computers / laptops / smartphones doet / wijzigt,  is het van belang om voordat je wijzigen gaat doorbengen het systeem te backuppen.

Er kan altijd iets mis gaan, waardoor alles verloren gaat.  Dat is geen pretje, maar als je een backup hebt, ben jij de gene die het laatst lacht.

Maak daarom eerst een backup van je Tomtom. 

Stap 4:  Zoek naar Updates in TomtOm Home Software

Nu je klaar bent met het maken van een backup kun je gaan zoeken naar updates voor je Tomtom One.  Het kan ook zo zijn dat er nog geen nieuwe updates zijn voor jouw navigatiesysteem, dan ben je snel klaar.

Maar mochten er wel updates zijn, dan presenteert TomTom Home Software dit netjes voor jou én kun je met één druk op de knop je Tomtom One updaten.

Zo ziet de TomTom Home Software eruit. Klilk voor updates op Update mijn One (linksonderin).

Stap 5: Je TomTom One is geupdated.

Zo,  je TomTom One is nu aan het updaten.  Binnen enkele minuten tot maximaal een halfuur is de update geslaagd. Dit hangt namelijk af van de grootte van de update.

TomTom update videotutorial

Ben jij iemand die vooral leert als je het ziet in plaats van leest? Dan hebben wij ter aanvulling van onze TomTom One tekstuele update handleiding nu sindskort ook een videotutorial waarin je stap voor stap on-screen meegenomen wordt in het gehele proces van A tot Z.

Het kan bijna niet meer misgaan zo.

Conclusie

In dit artikel heb ik je geleerd hoe je in 5 stappen je TomTom One kunt updaten. Dit is een vrij gemakkelijk proces wat je een keer goed moet doen, zodat je het de volgende keer vrij gemakkelijk zelf kunt zonder een stappenplan.  Kort samengevat volg je de volgende stappen:

  • TomTom Home Software downloaden en installeren
  • Koppel je Tomtom One via internet of met USB-kabel aan je computer
  • Maak een backup aan van je TomTom
  • Vervolgens ga je je TomTom echt updaten
  • Klaar is kees!

Veel succes op de weg met de meest complete en recentste versie software voor jouw TomTom One voor betere prestaties.

Is het updaten van je TomTom One om een of andere reden niet gelukt of loop je ergens vast? Schroom dan niet om jouw vraag / probleem aan ons community voor te leggen hieronder.  Wij helpen je super snel met al je problemen, zodat jij ook zometeen met een geupdate TomTom One de weg op kunt!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *