TomTom MyDrive Connect

Op deze pagina gaan we je laten zien hoe je stapsgewijs TomTom Mydrive kan installeren. Dit gaan we doen aan de hand van afbeeldingen om het nog installatieproces nog duidelijker te maken voor je. Houd wel in de gaten dat je het juiste navigatietoestel hebt voor MyDrive Connect. Sommige navigatiesystemen werken alleen met TomTom HOME. Bekijk hier welke van de 2 je nodig hebt. Daarnaast is dit een algemene stappenplan voor Windows XP, Windows 7, Windows 8 en Mac. Er kunnen kleine verschillen zitten , maar over het algemeen gelden dezelfde regels. Kijk snel verder!

Snel naar:

TomTom MyDrive Connect installeren

  1. Ga naar www.tomtom.com/getstarted. Kies voor Nederland.

2.  Hier is alles te lezen over de updateservice van TomTom. Klik op “Aan de slag” als je klaar bent.

3.  Download nu MyDrive Connect. Maak je keuze tussen Windows of MAC. Binnen een paar seconden zal het vanzelf downloaden.

4. Open het installatiebestand zodra het downloaden gereed is. Klik op “akkoord” als je de licentieovereenkomst accepteert. Het programma zal vervolgens automatisch installeren, als je op “ installeren “klikt.

5. Zodra MyDrive geïnstalleerd is, verschijnt een groen-wit venster op je scherm. Er verschijnt ook een nieuwe pagina met overige instructies. Nu hoef je verder je navigatiesysteem aan te sluiten op je computer en hem in te schakelen. Het is mogelijk dat je nog op “Ja” moet klikken om verbinding te maken en als het nodig is wordt er automatisch een stuurprogramma geïnstalleerd op je computer.

TomTom aan een account koppelen

Wanneer je voor het eerst kennismaakt met het updaten van je tomtom is het noodzakelijk vooraf even je tomtom te koppelen aan ofwel bestaande ofwel een nieuwe TomTom inloggegevens. Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

1. Druk op het blauw-onderstreepte woord ‘details’ en Log in op de website van TomTom. In het geval dat je geen account hebt, Registreer je bij TomTom.

2. Er verschijnt een felgroene knop “Een navigatiesysteem koppelen aan mijn account”, druk daar op. Vervolgens kies je voor een “bestaand TomTom-account en klik je op een zwarte knop “koppeling” die onderin geplaatst staat. Op dit moment wordt je navigatiesysteem gekoppeld, dit kan een tijdje duren.

Je krijgt uiteindelijk in een groet-wit venster te zien dat je het koppelen afgerond is. Ziezo, nu is ook jouw navigatiesysteem gekoppeld aan een account!

TomTom navigatiesysteem updaten via MyDrive Connect

Voordat je kan updaten met MyDrive moet je eerst zorgen dat je MyDrive Connect geïnstalleerd op je computer. Heb je dat nog niet gedaan? Kijk dan hierboven hoe dat moet. Zodra je nieuwe updates hebt, wordt dat getoond door een groen-wit venster.

  1. Klik op ‘bekijk updates’ ( onder de groene knop ) om te ze welke updates gedownload kunnen worden.

2.  Selecteer de updates die jij wilt hebben en klik dan op de knop “update selectie ”rechtsboven. Vanaf dit moment worden de updates automatisch gedownload op je computer en geïnstalleerd op je navigatiesysteem. Hiervan krijg je ook nog meldingsbalkjes te zien. Let op! Koppel niet je TomTom Los.

3. Wanneer er “Je navigatiesysteem is gereed “ op je scherm verschijnt, weet je dat het updaten afgerond is. Nu kan je pas je TomTom gerust loskoppelen en is het klaar voor gebruik.

Zodra er weer nieuwe updates beschikbaar zijn, zal hetzelfde groen-wit venster zich op je scherm toveren en kan dit proces opnieuw uitgevoerd worden.