TomTom live

Wanneer je echt wilt profiteren van een te allen tijde voorbereide TomTom navigatiesysteem zonder continu nieuwe updates te volgen en toe te passen, is TomTom Live precies waar jij naar op zoek bent! Met TomTom Live op je navigatiesyteem sta je altijd in verbinding met de nieuwste services van TomTom. Waar je ook bent, waar je ook gaat, TomTom Live weet aanhoudend alles over de wegomstandigheden en de beste routes.

Wat is TomTom Live?

TomTom Live is een handige TomTom service die onophoudelijk in verbinding staat met TomTom. Dit betekent dus dat jouw TomTom altijd op de hoogte is van de recentste wegwerkzaamheden, flistersbestemmingen, files etc. Zo hoef jij nooit verhinderd te worden tijdens je reis. Waar je ook bent, met TomTom Live op je navigatiesysteem sta je garant nooit voor verrassingen en loopt je reis gesmeerd!

TomTom Live is ideaal voor de luilakken onder ons, want TomTom Live doet al het werk. Zo haal je alles uit je TomTom zonder enige inspanning. De informatie en updates worden tijdens je reis automatisch vernieuwd, in een continu proces. Zo beschikt je TomTom ( en jij dus ) telkens weer over de nieuwste weetjes rondom het verkeer, terwijl je hand in een zak chips gedompeld is.

Met TomTom Live zijn files verleden tijd

TomTom realiseert dit proces door gebruik te maken van mobiele telefoons en Tom’s compatibele toestellen. Dit werk sneller en efficiënter dan speedcamera’s en verkeersvoertuigen. De mobiele telefopns en compatibele toestellen werken met telefooncentrales en krijgen op die manier snel en volledig data toegestuurd. Zo ben jij, als rijdende, altijd op de hoogte door de snelle vebindingen met TomTom Live. Bijvoorbeeld files kunnen snel worden opgemerkt. De snelheid waarmee de mobiele telefoons scheuren over de snelwegen wordt berekend en zo kan bepaald worden waar een verkeershinder ( file ) plaatsvindt, Hiemee wordt voorkomen dat jij straks tussen een menigte van auto staat en te laat komt op werk. Dit gaat allemaal zo snel, elke 3 minuten worden er updates gestuurd naar jouw TomTom met TomTom Live service.

TomTom Live voorziet je naast de filesignalen nog van vele andere zaken. Zo wordt je ook alert gesteld op wegwerkzaamheden, zodat je vantevoren een andere route naar je bestemming kan nemen. Ook wordt je altijd op de hoogte gehouden waar flitsers aanwezig zijn. Zo weet je wannee je hard kan rijden en vermijdt je boetes. TomTom Live bevat een dienst, genaamd Expedia. Deze vertelt je in welke hotels je kunt verblijvenen het wijst je op andere plekken in de buurt, heel handig voor op reis! Een aanvulling daarop is Tripadvisor. De naam zegt het al, je krijgt advies over hotels of andere faciliteiten. Je kunt recensies lezen van mensen, zodat je een goede keuze kan maken en een slechte aankoop kan voorkomen.

TomTom Live voor- en nadelen

Zoals we al zeiden kan TomTom Live je behoeden voor files, maar dit is niet altijd het geval. Het kan weleens voorkomen dat je toch spontaan in een file terechtkomt. Dan hebben we te maken met een file die heel recent en onopgemerkt onstaan is. Daar is dan even niks aan te doen. Wel Kan TomTom Live voor je berekenen hoelang je nog kunt verwachten in de file te zitten. Het kan toch wel prettiger zijn te weten of je 5 minuten in een files zit of 3 uur. Je kan er rekening mee houden. Wat de oorzaak is van de file kan TomTom Live ook niet aan je kenbaar maken, helaas. Het kan om van alles gaan. Wel berekent TomTom Live voor je welke route je het beste kan nemen.

mocht je nog lang in de file zitten, kan je weliswaar goed gebruik maken van de dienst Tripadvisor. Die laat weten waar goede hotels en restaurants liggen die je eventueel kan bezoeken. Zo kan je tenminste ergens lekker eten, terwijl je de file zijn vrije loop laat gaan. Klik op het restaurant of hotel dat je wilt bezoeken en je TomTom geeft nauwkeurig weer hoe je daar kan komen,

Het updaten van de map pack gaat enkel alleen goed wanneer je TomTom Home of MyDrive Connect op je TomTom heb geïnstalleerd. Wanneer dit op oudere versies gebeurd, kan het voor technische problemen zorgen, let hier op!

TomTom Live, zoals die veel aanbiedt, komt niet gratis mee. Een abonnement kost zeker 50 euro. Wel is het erg handig om te hebben als je je vaak bevindt op de weg, zeker veel op vakantie gaat. Het kan veel problemen onderweg voorkomen. Dus denk je eraan TomTom Live aan te schaffen, dan kan dat hier.

Zo, we hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over de TomTom Live services. Als er vragen of opmerkingen zijn, laat die dan hieronder weten. Wij helpen je graag!