back-up TomTom navigatiesysteem

Zoals we in eerdere artikelen al aangekaart hebben, en nu nog eens apart gaan benadrukken vanwege de relevantie, is het noodzakelijk een keer in de zoveel tijd een back-up te maken van je TomTom navigatiesysteem. Het zit namelijk zo, op het moment dat je gebruik maakt van een software als TomTom HOME kun je weleens het risico lopen om je navigatiesysteem te beschadigen. Je kan hierdoor veel data en inhoud verliezen, of erger nog je navigatiesysteem kapot maken. Het is dus aam te raden te allen tijde een back-up te maken van je navigatiesysteem.

Je moet wel eerst even goed weten welke software er op je navigatiesysteem staat. TomTom HOME en TomTom MyDrive Connect hebben beiden een andere manier van back-ups maken. Mocht je niet weten welke software op je navigatiesysteem staat of weet je helemaal niet welk model je hebt, klik dan hier!

Back-up maken met TomTom HOME

  1. Start je computer op. Koppel je TomTom navigatie met je computer. Zo wordt TomTom HOME vanzelf opgestart.
  2. Klik in het menu van TomTom Home op de knop “Back-up maken en herstellen”.
  3. Klik daarna op “Maak een back-up van mijn navigatiesysteem” en klik vervolgens rechtsonder in de hoek op “Maak nu een back-up rechtsonder”.
  4. TomTom Home maakt nu een back-up van je navigatiesysteem, zodra dit klaar is krijg je een melding dat het maken van een back-up gelukt is.
  5. Nu kun je gerust alles wegklikken en voorzichtig je TomTom loskoppelen.

Een back-up maken met TomTom MyDrive Connect

We leggen ook nog even uit hoe je via TomTom MyDrive Connect een back-up maakt, want hier geldt een ander verhaal. Data wordt niet opgeslagen op het centraal geheugen, maar via een MyDrive account. Hierdoor kun je dus niet even snel een kopie maken vanaf je pc. Wat je wel kunt doen is een back-up maken van je favorieten en je thuisgegevens. Wat je hiervoor moet doen is het volgende: Ga naar MyDrive Connect em kies “ Beheer content van communty “. Hier kun je een back-up maken van je favorieten. Kies de data en inhoud die je wilt back-upen en klip op “ Copy to computer “.

Back-up TomTom terugplaatsen

TomTom Home

Om een back-up terug te plaatsen via TomTom HOME, moet je naar het menu van HOME gaan en kiezen voor Back-up maken en herstellen. Klik vervolgens op            “herstel mijn navigatiesysteem”. Je kan nu een volledige back-up terugplaatsen, maar je kan er ook voor kiezen een map of kaart te herstellen en terug te zetten. Klik dan op verkeersinfo, stemmen en flitsers toevoegen en klik tot slot op items op mijn computer.

Een back-up maken met TomTom MyDrive Connect

Als je een back-up wilt maken via TomTom MyDrive Connect, klik dan onder              “content van community “ op het plusteken en selecteer het bestand dat je gedownload hebt. Is dat gedaan, klik dan op installeren en de back-up van de favorieten wordt op je TomTom navigatietoestel geinstalleerd.